MITT liv i MIN blogg med MINA ord

Alla inlägg under december 2010

Av ensammalejonmamman - 2 december 2010 09:40

Idag visade termometern -23 och det kändes som om det var alldeles för kallt att gå ut i men det är bara att se glad ut och helt enkelt sätta på sej kläder och gå till dagis. Att tandläkaren hade sagt till mej att jag inte fick andas genom munnen när jag var ute var verkligen inte det lättaste. Dels för att det var fr kallt för att göra det och sen är det helt tekniskt omöjligt att inte prata med tre småbarn så nu ber jag att det inte ska bli var i såret efter tanden så jag får lägga ut ännu mer pengar på den som inte ens sitter kvar. Är inte det minsta bitter över att ha lagt ut x antal hundra på en lagning för att bara en natt senare rycka ut den   . Jag lovar  !

 

Igår kände jag verkligen att jag skulle ha gjort som jag fick í en kommentar - bett min "kompis" att dra åt   för igår kom det ett mess med texten "har du satt in pengarna än". Ja naturligtvis har jag gjort det efter att vi inte har haft någon kontakt  men när du ringer och frågar så är det klart att jag rusar till banken och sätter in pengar - not!!! Skrev tillbaka att jag inte hade gjort det och att jag inte heller skulle göra det! Där trodde jag att nu förstår hon att det inte kommer att bli några pengar på hennes konto från mej men inte då. Det räcker inte med att hon är efterhängsen det är också tydligen det att hon ser vad hon vill se så jag svarade bara det jag hade fått i kommentaren och som jag borde ha sagt tidigare. Ändå så kommer det ett till mess idag som om ingenting har hänt och nu undrar jag om det inte bara är mina barn som inte hlr vad jag söjer utan även alla andra. Med mina barn så hör det väll till utvecklingen men vad jag ska skylla på när det gäller min omgivning det vet jag inte! Känner bara det som att ingen förstår när jag säjer ifrån utan att de tycker att jag är så snäll och jag kan inte vara långsur men detta är ett övertramp som jag inte kommer att glömma!

 

Sen kommer jag till tvättstugan och där så är det bara kaos och rena sandlådan. Folk skriver lappar om att man inte får boka flera tider samtidigt och att det är tre pass som gäller och då blir vissa människor så sura att de bkar flera i olika namn och det känns som om detta är så barnsligt så jag orkar inte ens bry mej. Det kanns som om det är en fritidsgård och att det bara är barnrumpor som bor här. Det finns tvättstugeregler och de är så enkla att förstå att tom en tonåring skulle göra det men inte de som bor här utan här blir det en grej av det hela och folk tecknar fullt med tider bara för att de ska vara tvärs emot och sedan utnyttjar de dem inte för det är just grejen att vara tvärs emot och skriva mot reglerna. Känner bara MEN VÄX UPP!

 

Nu ska jag göra lite nytta innan jag ska till Litens fröken på utvecklingssamtal hör på eftermiddagen. Ska bli roligt att se vad de säjer för det är så olika mellan hennes och de andras avdelning och det känns som om det inte är lika mycket ordning och reda här så det ska bli intressant. Ska även jaga en läkare och se om de kan undersöka om hon är allergisk mot något i maten!!!!

PUSS   från häxan

 

 

Av ensammalejonmamman - 1 december 2010 22:25

Jag känner att jag verkligen är det och något så fruktansvärt. Jag brukar ju bli en bättre människa när jag har varit på terapin men denna vecka belv det ingen terapi för denna förbaskade tand som kostat en smärre förmögenhet och den sitter inte ens kvar i munnen. Det är ödets ironi det att den kostar pengar innan den dras ut efter att ha hållit mej vaken i två nätter. Är kanske tecken på att jag verkligen är på väg att bli tant så att det är dags med löständer`??!!??


Idag har jag verkligen sovit hela eftermiddagen eftersom mina Paranteser tog barnen så jag fick vila efter mina vakna nätter och sedan kom de hem på kvällen och det var här jag verkligen insåg min tant-grinighet. Skruttan frågade mej om det gick bra hos tandläkaren och jag visade dem den fina gluggen varpå hon säjer: - Mamma glöm inte att lägga tanden i ett glas för då får man en peng av tandfen!!!

Vad säjer man som mamma???? Jag kan inte precis säja att det inte finns någon tandfe utan att det är föräldrar som lägger pengarna där i glaset (så tant-grinig har jag inte blivit än iallafall) för det känns som om det är samma nivå som att berätta att tomten inte finns. Inte kan jag heller berätta att jag inte ens ville se tanden hos världens-mest-underbara-tandläkare när han hade dragit ut den för att jag var så förbannad på den som hållt mej vaken i två nätter och gjort ont dygnet runt den sista så lite pedagogoskat så drog jag en nödlögn och sa att jag hade glömt att ta med den från tandläkaren. De hade full förståelse för det eftersom mamma är så glömsk JÄMT!


Sen hör till historien att adventskallendern börjar idag och jag måste ju bara säja att den var bättre när jag var liten (nästa tant-grinig varningstecken). Då var de riktiga sagor som var lite hemska och gulliga på en gång men det är ingen riktig adventskalender. Det ska vara trolltyg och sådant!!! Sen så lånade jag Mumintrollen filmen åt dem häromdagen och när vi skulle titta på den då tänkte jag att de kan inte ha gjort om Mumintrollen iallafall men det hade de. Nu var alla då där gulliga och söta och trevliga mot varandra. Jag tyckte de var bättre förr när de var lite otäcka och sura. Berättade detta när jag kom tillbaka med den till biblioteket och hon hade tyckt precis lika och att det var tom så i böckerna. Å det kändes så skönt för då är det inte bara jag som är tant-grinig utan det var mycket som var bättre förr och kanske är det så att när man kommer över 30 ja då förvandlas det förflutna till en period som man ser i rosa och att man därför upplevs som tant-grinig men ingen skulle våga säja det till mej för då skulle då få höra   


Nu ska jag åter gå och lägga mej efter inte allt för många vakna timmar idag. Somande i barnens säng när jag la dem och hade det inte varit för att telefonen ringde så hade jag nog vaknat där imorgon bitti. Det är nog tant-tröttheten som slagit in efter att jag är en tand närmare löständer!

PUSS

Av ensammalejonmamman - 1 december 2010 13:07

Nu har jag varit hos en helt underbar tandläkare och nu är tanden borta och jag tror inte ens att jag kommer att ha ont för när han hade bedövt så gjorde tanden fortfarande ont men nu känner jag ingenting - om man bortser från en stor glugg.

 

Orsaken till att jag gråter nu är att jag inser att om jag hade bott ihop med Honom så hade jag inte fått några pengar av Honom till detta så jag hade fått gått med min värk och det känns så jobbigt. För varje sak som påminner mej om hur det var så gör det så ont att jag utsatte mej för detta och att jag accepterade det men att jag inte erkände allt för mej själv det har jag förstått nu är för att jag skulle överleva. Hur hemskt känns det inte att fastän jag hade en inkomst som var högre än den jag får idag eftersom jag är sjukskriven så hade jag aldrig pengar utan han styrde över dem med och jag fick alltid be om det som jag skulle köpa även om det var mat till familjen.

 

Nu stänger jag minneslådan för denna gången och ska lägga mej och vila en stund. Det känns att jag var vaken i princip hela natten!

PUSS

Av ensammalejonmamman - 1 december 2010 09:19

Idag bara gråter jag efter att ha varit vaken hela natten pga tandvärk. Känns som om alla tänderna håller på å lossnar och som om jag har pås-sjukan på en sida. Jag tyckte att det gjorde ont att föda barn men det är inget mot detta kan jag lova!! Så här har jag vankat av och an i natt och bara hoppats att timmarna ska gå fort så jag fick ringa till tandläkaren eller att det ska ge sej. Just nu så bryr jag mej inte om att det kommer att fattas en tand och jag känner att jag inte bryr mej om jag får betala varje krona jag äger och har för att få bort smärtan.

 

När klockan äntligen blev 8 så jag kunde ringa ja då var inte tandläkaren där idag så ikväll kunde jag få en tid att ta bort lagningen som hon har gjort igår för att se om det underlättade. Men för att åtgärda det helt fick jag vänta till imorgon och det fick mej att gråta ännu mer för jag har provat med is, Alvedon och Ipren och inget av det hjälper.

 

När jag hade lämnat barnen på dagis och Liten till mormor och morfar eftersom dagispersonalen tyckte att hon skulle vara hemma idag för att hon hade varit lös i magen igår så ringde jag Folktandvården och de hade en akuttid till mej idag kl 11 så nu räknar jag ner minuterna tills jag ska slippa denna värk och jag ska ALDRIG mer tycka att någon som har tandvärk är fjantig för detta är värre än att föda barn! 

Presentation


Förr trodde jag att livet var till för att levas ~ nu vet jag att det är en kamp men jag har bestämt mig för att vinna den! Jag ska vinna den för mina barns skull och kan jag hjälpa en enda kvinna som lever eller har levt i samma helvete som mig så är det

Lämna en vink så blir jag glad

Finns inga dumma frågor

20 besvarade frågor

Bloggar jag följer

Länkar

Senaste inläggen

Kategorier

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2010 >>>

Sök i bloggen

Arkiv

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards