MITT liv i MIN blogg med MINA ord

Alla inlägg den 22 mars 2011

Av ensammalejonmamman - 22 mars 2011 14:26

Varje dag som vi går till dagis står det en gammal tant i fönstret i ett hus somvi går förbi. Hon är verrkligen en tant för hon är rynkig, har en "klut" på huvudet och ser så där "tant-mysig" som bara gamla tanter kan göra. När barnen kommer förbi så reser hon sej upp så att barnen kan se henne och vinkar till dem. Det är äkta glädje varje gång och det bara lyser om tanten när hon ser de tre små trollen gå förbi och stannar och vinkar till henne. Om de inte ser henne från början så står de där en stund för att se om hon sitter där även den gången. Och hon gör det dag efter dag och det är samma glädje på morgonen som på eftermiddagen när jag hämtar dem.


Imorse var det inte något undantag fastän vi inte har gått till dagis på nio dagar - tanten satt där och väntade och glädjen var ännu större idag. Jag tänkte inom mej att när vi har flyttat så måste vi ta omvägen för att vinka till henne och bestämde mej på stående fot att det kommer att bli så. Efter vinkande och lite mer vinkande så kan vi äntligen gå vidare. När vi har kommit en bit så vänder sej Skruttan till mej och säjer så där lill-gammalt som bara hon kan: Mamma! Tanten kommer att bli ledsen när vi flyttar och inte vi vinkar till henne mer. Kan vi inte gå den här vägen bara så att hon får vinka till oss och bli glad!


Det är såna gånger jag känner jag blir en stolt mamma och att all tid som jag lägger ner på dem och att de ska få bearbeta det som de har varit "lönande". Bara att se att de tänker på andra och att de vill göra dem glada det ger mej ett hopp. Det ger mej ett hopp om att alla skador som de har fått av det biologiska ursprunget kommer att blekna och det beteende som han lärde dem att bara tänka på sej själv försvinner.


Jag har fått ny energi att kämpa vidare med mej själv och barnen för bara att se deras glädje när jag säjer att vi ska ta den vägen så de kan göra tanten glad det gav mej energin att gå upp de extra minuterna på morgonen och det ger mej hopp om en bättre framtid! Naivt? Ja kanske men jag tänker inte tänka längre än så idag för nu har jag ett ljus som ger mej energi!


PUSS från Häxansurtant    

Presentation


Förr trodde jag att livet var till för att levas ~ nu vet jag att det är en kamp men jag har bestämt mig för att vinna den! Jag ska vinna den för mina barns skull och kan jag hjälpa en enda kvinna som lever eller har levt i samma helvete som mig så är det

Lämna en vink så blir jag glad

Finns inga dumma frågor

20 besvarade frågor

Bloggar jag följer

Länkar

Senaste inläggen

Kategorier

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2 3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13
14
15
16
17
18
19 20
21 22 23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2011 >>>

Sök i bloggen

Arkiv

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards