MITT liv i MIN blogg med MINA ord

Direktlänk till inlägg 20 november 2011

Tårar och tankar!!!

Av ensammalejonmamman - 20 november 2011 01:45

                     


Ibland kan jag inte låta bli att undra om mina barn kommer att ha några "drömmar och tankar" kvar när de blir större för det känns som om deras tankar och funderingar är så många fler och större än normala" barns är och samtidigt får allt som sker så mycket större konsekvenser än vad det får för andra barn! Bara att en person försvinner ur deras liv ger dem större funderingar och reaktioner än vad andra barn i deras ålder får.


Igår rann mina tårar efter en vanlig tanke som kom från Smulan. De rann och det gjorde så ont i hjärtat att jag var rvungen att låtsas att jag blev kissnödig och måste gå på toaletten för att inte visa hur ont det gjorde att höra hennes tankar men även för att det gjorde så ont i hjärtat.


Min lilla Smula är den som längtar mest efter snön här hemma och frågar varje dag om det kommer att komma snö imorgon. Jag trodde att den skulle ha kommit redan tills hon fyllde år men inte i år så nu är tjatet ännu värre. Igår frågade hon mej ännu en gång när snön skulle komma och när jag svarade henne att jag inte visste sa hon att på dagis hade de sagt att när tomten kom då var det snö. Jag sa till henne att det säkert var så men att man aldrig kunde vara helt säker. Vi kom in på detta med att tomten har med sej presenter och så kommer meningen som fick mitt hjärta att brista:

- Mamma!Jag ska önska mej en snäll pappa av tomten som är ljus! Och man får det man önskar av tomten så då har han en snäll pappa med sej till oss!!!! Och fastän det har gått en dag sedan hon sa detta så ser jag fortfarande hennes ögon - hur de bad att jag skulle säja till henne att det var så det var, att jag skulle kunna lugna henne med orden Ja det får man! men jag tänker inte ljuga eller lura mina barn!


Bara att höra orden gjorde ont och jag känner mej så otillräcklig att jag inte valde en snäll pappa till dem utan en pappa som gjorde allt för att göra oss illa och trycka ner oss men att  veta att hon kommer att bli besviken när tomten kommer gjorde minst lika ont. Jag kände att tårarna brände i ögonen, hjärtat var som ett öppet sår och rösten skulle inte hålla men även om den hade gjort det så visste jag inte vad jag skulle svara! Vilket är bäst egentligen att hon får höra nu att tomten inte kommer att ha någon snäll pappa med sej eller att hon upptäcker detta när tomten kommer. Jag kände att tårarna brände mer och mer bakom ögonlocken och jag var tvungen att gå till toaletten när jag väl kom dit så bara forsade tårarna. 


Tårarna rinner idag med bara jag tänker på det och det gör ont i hjärtat. Alla andra barn önskar sej en docka som de sett på en affår eller en bil som kompisen har eller andra saker men min ena dotter önskar sej en snäll pappa. Det är då man reagerar ännu en gång hur mycket vårat liv skiljer sej från andras och hur olik mina barn är andra barn. Andra barn kan säja till sina föräldrar att de önskade att de hade en annan förälder när de får ett nej men har glömt det strax efteråt men mina går med en längtan efter en snäll pappa så att de är beredd att avvara leksaker och det vanliga som barn önskar sej bara de får en snäll pappa i julklapp. 


Det är såna gånger som man känner sej så lite och så hjälplös för det finns inget svar och det finns inget jag kan göra för att uppfylla den önskan. Det hade varit svårt i ett vanligt fall men det är ännu svårare när jag och de är så brända som vi ändå är. Jag önskar att de inte hade haft den pappa som de har men nu har de det och jag kan inte göra saker ogjorda och jag vill absolut inte vara utan dem man jag önskar att jag kunde byta ut honom - att de hade haft en pappa som brydde sej om dem och som skyddade dem istället för att skada dem och som bara fanns där för dem. Nu är det inte så det ser ut och kanske hittar jag svaret som de behöver innan jul så att de kan känna sej lyckliga och nöjda med att tomten har med det som de önskade sej och på det sättet får fortsätta att tro att man får det man önskar sej av tomten.


Jag vill inte att de ska få flera krossade drömmar men tyvärr verkar det som att det är just det som de kommer att få bara för att jag valde att skaffa barn med den jag gjorde när jag trodde att han var en annan än den han var! Undra vem som är den mest lurade i denna cirkusen?! 


Jag vet iallafall vem som måste komma på vad hon ska svara nästa gång och det är lilla jag!
KRAMAR till dej från Lilla mej    

   
 
Ingen bild

Ulliz

20 november 2011 13:22

Det gör så ont i mig att läsa. Det viktiga nu är att ni alla inte känner att ni gjort något för det blivit så här. Jag förstår dig att du blir mållös och inte vet hur du ska svara.
Många varma kramar från mig till er alla <3

ensammalejonmamman

21 november 2011 00:06

Många kramar tillbaka

 
Mia

Mia

28 november 2011 00:16

Att önska sig en snäll pappa, en vanlig familj osv är inget konstigt när man är barn. Min son var likadan. Och det finns säkert flera barn som önskar precis samma sak idag! Jag kände mig så värdelös, så hjälplös och så otroligt ensam när jag var hemma första nyårsafton efter separationen. Jag stod hemma vid köksfönstret, sonen sov och tårarna bara rann. Det enda jag kunde tänka på var varför? varför förstörde du hela vår familj? Jag sa det till och med högt för mig själv. -Om du inte hade gjort det här, hade vi fortfarande varit tillsammans. Jag älskade verkligen av hela mitt hjärta, när vi "separerade" älskade jag fortfarande, men jag insåg snart att jag älskade en man som jag trodde var någon som han inte visade sig vara. Jag ville heller inte att mitt barn skulle växa upp utan pappa. Jag valde att lämna när hoten blev så stora så att jag "på riktigt" kände att nu var det kört, en morgondag fanns inte. Idag ångrar jag inte en sekund! Min son har idag 3,5år senare en riktigt, otroligt snäll, rättvis pappa som gör allt för honom. Att han inte är biologisk har absolut ingen betydelse. Kärleken sitter absolut inte i generna! Du och dina barn kommer att fixa det här! Även om ni har en tuff period just nu! KRAM

http://pienimustaenkeli.blogg.se

ensammalejonmamman

28 november 2011 00:44

TACK för den kommentaren!
KRAMAR

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av ensammalejonmamman - 29 november 2020 21:37


  .....och påverkade en hel värld och ändå var inte jag beredd på den effekt den skulle få på mig. Jag är alltid personen som insett att den dagen jag fick ensam vårdnad utan umgänge så stog jag ensam med barnen och hade allt ansvar och för mig va...

Av ensammalejonmamman - 26 november 2020 16:18


Undra hur många gånger jag har hört det uttrycket och visst stämmer det men det spelar ingen roll hur många år som går för såren rivs upp av minsta lilla känns det som. Vet inte varför jag alltid ska känna det som att en text, en sång eller vissa ord...

Av ensammalejonmamman - 22 november 2020 23:00

SKRÄCKBLANDAD FÖRTJUSNING   SÖNDAG 22 NOVEMBER 2020, 22:45 ...... som jag tar upp detta med bloggen igen efter drygt 3 år i tystnad. Varför - jag har saknat detta att ha mitt lilla place att skriva av mig utan att ...

Av ensammalejonmamman - 4 juli 2017 19:17

Kod för att importera min blogg till Nouw: 6323869374

Av ensammalejonmamman - 5 april 2017 20:07


      Jag har alltid tyckt att jag har gjort det som varit bäst för barnen och att det är deras bästa som legat i första hand. Plötsligt så slog det mig att det är det jag gjort när de varit med men det som jag gjort mot mig själv när de låg och ...

Presentation


Förr trodde jag att livet var till för att levas ~ nu vet jag att det är en kamp men jag har bestämt mig för att vinna den! Jag ska vinna den för mina barns skull och kan jag hjälpa en enda kvinna som lever eller har levt i samma helvete som mig så är det

Lämna en vink så blir jag glad

Finns inga dumma frågor

20 besvarade frågor

Bloggar jag följer

Länkar

Senaste inläggen

Kategorier

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10 11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24 25 26 27
28
29
30
<<< November 2011 >>>

Sök i bloggen

Arkiv

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards